Het verplaatsen van je carrière kan twee dingen inhouden:

– je zorgt ervoor dat je groeit binnen de huidige organisatie waar je werkt;

– je kiest voor een andere baan bij een andere werkgever.


Het overstappen naar een ander bedrijf of een andere organisatie is niet altijd even gemakkelijk. Wel als je het bij je huidige werkgever het niet naar je zin hebt, dan is de keuze vaak niet zo moeilijk. Maar wat doe je als er zich ergens anders een mogelijkheid op een goede baan aanbiedt, terwijl je het bij je huidige werkgever eigenlijk best naar het zin hebt. Kies je dan voor veiligheid en blijf je loyaal aan je huidige werkgever, of waag je de stap en kies je voor een nieuwe uitdaging.


In dit soort gevallen moet je je altijd afvragen hoe je jouw leven of 5 of 10 jaar ziet. Zie je jezelf dan nog steeds voor je huidige werkgever werken of heb je meer voor jezelf in gedachten? Als dit laatste het geval is waarschijnlijk verstandig om toch op de nieuwe uitdaging in te gaan. Ook al kan dit best lastig zijn.


Wat ook een goed idee is, is om open kaart te spelen met je huidige werkgever. Ga open en eerlijk in gesprek met je werkgever en geef aan wat je kansen zijn binnen je nieuwe baan. Misschien opent dit ineens wel deuren binnen het huidige bedrijf of de huidige organisatie waar je werkt en krijg je een nieuwe positie aangeboden. Vooral als men je niet graag laat gaan, is dat zeker een mogelijkheid.


Bepaal voor jezelf waar jij de meeste kansen voor jezelf ziet en maak een bewuste keuze.