Het bijhouden van je CV is erg belangrijk. Dat lijkt logisch als je op zoek bent naar werk, maar juist ook als je een baan hebt waarin je het naar je zin hebt is dit belangrijk. Je zult je afvragen waarom?


Veel vacaturesites hebben een functie waarbij je jouw CV kunt uploaden. Het is met name hierbij van belang dat je jouw CV up-to-date houdt. Ook al heb je nu werk, in het kader van je doorgroeimogelijkheden is het goed om mogelijke nieuwe werkgevers op de hoogte te houden van jouw ontwikkelingen. Volg je een bepaalde cursus of heb je een promotie gemaakt bij je huidige werkgever, vermeld dit dan direct op je CV.


Veel werkgevers gaan namelijk vaak eerst op zoek binnen de database van een bepaalde vacaturesite. Het scheelt namelijk weer het plaatsen van een advertentie als de geschikte kandidaat al in het bestand van een vacaturesite staat. Het kan best zijn dat een bedrijf zo bij jouw CV uitkomt en je geschikt acht voor de functie. Vooral als dit een baan is die een behoorlijke stap vooruit is voor je, dan biedt dit interessante mogelijkheden.